Wie ben ik?

Ik ben Esther Timmermans en samen met mijn vriend Johan van der Schoot en hond Elza, woon ik in Gemonde, gemeente Sint Michielsgestel. 

Ik heb dieren en vooral hun gedrag altijd al interessant en inspirerend gevonden, maar pas tijdens mijn studie is de interesse in (probleem)gedrag bij honden echt ontstaan.

 

Na het VWO ben ik eerst naar de HAS in Den Bosch gegaan voor de studierichting dier- en veehouderij, gevold door nog 2 jaar Wageningen universiteit om af te studeren in de richting Animal Science. Hierna heb ik in 2006 mijn diploma kynologisch instructeur behaald en ben ik les gaan geven bij KC Roermond-Echt. Dit heb ik tot eind 2019 met veel plezier gedaan. Begin 2020 ben ik verhuisd naar Gemonde.

 

Ik vind het erg leuk om mensen meer over het gedrag van hun hond te leren, maar ik wilde ook oplossingen kunnen bieden voor gedragsproblemen. Hierdoor ben ik de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut gaan volgen bij DogVision waar ik in mei 2014 mijn diploma mocht ontvangen en ik aan de slag mocht als kynologisch gedragstherapeut.

Om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen op het gebied van hondengedrag, volg ik regelmatig bijscholingen in de vorm van lezingen, cursussen en congressen.